Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
 in Alkmaar 1811 AE

De Westerkolk - Alkmaar - Nieuwbouw

1811 AE Alkmaar

Omschrijving

De inschrijving van fase 1 is inmiddels gesloten.

Heeft u interesse in fase 2? En wilt u op de hoogte blijven van de start verkoop? Meld u dan aan, zodat we u kunnen informeren zodra er meer bekend is. Op dit moment zijn alle voorbereidingen in volle gang!

Wonen in ons plan ‘De Westerkolk’ biedt zo veel. Hier is het prettig thuiskomen en heerlijk wonen. Het is een...
Lees meer

Kenmerken

Koopaanneemsom € 259.000,- tot € 335.000,- Gebruiksoppervlakte 74 m² t/m 92 m² Inhoud 265 m³ t/m 335 m³ Start bouw 01 januari 2018 Start Verkoop 01 januari 2018 Aantal kavels 3 Aantal Bouwtypes 3 Vrij 3 Woningtypen Appartement
Lees meer

Kaart

Route van naar , 1811 AE Alkmaar

Omschrijving

De inschrijving van fase 1 is inmiddels gesloten.

Heeft u interesse in fase 2? En wilt u op de hoogte blijven van de start verkoop? Meld u dan aan, zodat we u kunnen informeren zodra er meer bekend is. Op dit moment zijn alle voorbereidingen in volle gang!

Wonen in ons plan ‘De Westerkolk’ biedt zo veel. Hier is het prettig thuiskomen en heerlijk wonen. Het is een woonomgeving met allure die zich wel duidelijk onderscheidt van de huidige nieuwbouwwijken. De nieuw te bouwen appartementen zijn gelegen aan de Oudegracht, Korte Vondelstraat en Wildemanstraat, een zeer gewilde woonomgeving. Geen wonder. Deze ligt aan de rand van de Alkmaarse binnenstad en nabij het zijkanaal van het Noord-Hollandskanaal en de nieuwe Schelphoekgracht. Luxe appartementen in een goede en sfeervolle, bestaande woonomgeving, maar met het wooncomfort van vandaag. 

Fase 1 betreft drie fraaie appartementen aan de zijde van de Oudegracht. Deze appartementen hebben een woonoppervlakte van 74 tot 92 m² en zijn alle drie voorzien van een zeer riant terras. De terrassen hebben een oppervlakte van maar liefst 22 tot 47 m²! Ook is het mogelijk om een eigen parkeerplaats te kopen of te huren.

De bouw van fase 1 is van start gaan. De drie appartementen worden gebouwd boven op het bestaande gebouw. De entree is gelegen aan de Oudegracht. Hier bevinden zich de centrale hal en de lift en trap naar de 2e verdieping. De appartementen worden gekenmerkt door de grote glaspartijen en zeer hoge plafonds.

Als u via de Vondelstraat naar de Alkmaarse binnenstad gaat, passeert u twee bruggen, de Wolfsbrug over de Baansingel en de Zoutkeetbrug over de Oudegracht. Ze zijn beide in 1957 gebouwd. Hun namen herinneren aan de verdwenen molen de Wolf en aan de vele zoutziederijen, die vroeger in dit deel van de binnenstad te vinden waren. 

De Korte Vondelstraat is ook pas in 1957 aangelegd. Vanouds was dit een industriegebied. Al sinds de zestiende eeuw waren hier zoutziederijen ofwel ‘zoutketen’ te vinden. Aan de Oudegracht, de Keetkolk en de Schelphoek waren ze te vinden, de ziederijen met namen als de Burg van Alkmaar, het Westzaner Wapen, de Oranjeboom, de Eendragt en het Anker. De Keetkolk, een doodlopende inham aan het einde van de Oudegracht, ontleende er zijn naam aan. In 1843 waren de gebouwen van de verenigde ziederijen Burg van Alkmaar, Westzaner Wapen en Oranjeboom afgebroken. Deze bevonden zich op de hoek Oudegracht/ Westerkolkstraat.  In 1880 werd de Keetkolk gedempt en bouwde men op het terrein een openbare lagere school, in de wandeling de Keetkolkschool genoemd. 

Op deze plek staat nu het voormalig “Vegro-pand” wat inmiddels is omgezet naar winkels, kantoren en woningen. Na het vertrek van Vegro is er een nieuw plan ontwikkelt naar een ontwerp van Kerssens en De Ruiter Architecten. Inmiddels is er een ‘Spar City Foodmarkt’ gevestigd, alsmede Bike Action en een wijnspeciaalzaak. Aan de Oudegracht is het internetbureau REYEZ! gevestigd.
.
Overdracht Koopaanneemsom € 259.000,- - € 335.000,- Indeling Gebruiksoppervlakte 74 m² t/m 92 m² Inhoud 265 m³ t/m 335 m³ Start bouw 01 januari 2018 Start Verkoop 01 januari 2018 Aantal kavels 3 Aantal Bouwtypes 3 Vrij 3 Woningtypen Appartement
Route van naar , 1811 AE Alkmaar
U kunt de brochure hier downloaden

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om dit object door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Nieuwbouw inschrijven

Bedankt voor uw inschrijving. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen. U krijgt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Dit object wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.